College van Almere: ‘Kijk ons toch eens leuk zijn’.

Ik was uitgenodigd op een van de vele heidagen van het college van Almere. Ze wilden een cursus betaald voetbal van me.
Want Almere City FC kan naar de eredivisie. En dat kan gebruikt worden ter meerdere eer en glorie van het college dat in de dagelijkse praktijk zwaar onder vuur ligt.
Die cursus betaald voetbal mocht ik van de woordvoerders van het college geven in het kader van het reputatiemanagement van de het college.

“Wat zegt Almere City FC jullie?”, open ik de cursus.

Burgemeester Hein van der Loo doet er het zwijgen toe. Hij is voor Feijenoord en zijn  hooliogansupporters zullen bij promotie van City het stadscentrum komen afbreken. Dan moet hij de ME in gaan zetten tegen zijn eigen maatjes.
“Kan je ook suppend naar dat stadion”, vraagt wethouder Maaike Veeningen van D66. Zij is van de watersport.
“Geen cent subsidie krijgen ze”, zegt wethouder Kees Ahles, “we trekken de lijn van FC Omniwolrd door als Leefbaar Almere.”
“De sloopkogel tegen dat stadion”, zegt wethouder Julius Lindenbergh van de VVD, “daar kunnen villa’s gebouwd worden voor de VVD-achterban.”
Froukje de Jonge van het CDA – die toch al ruzie heeft met Julius: “Niks grote villa’s. Inbreiden voor een daklozenopvang en statushouders. En een prima plek voor verslaafdenopvang.
Er dreigt een opstootje tussen Julius en Froukje.
Ik deel twee keer geel uit.
Lindenbergh solliciteert nog even naar rood. Hij krijgt nog een laatste kans.
“Als die voetbal van kunsstof is, wil ik er niets mee te maken hebben”, zegt wethouder Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren, “en dat voetbalveld wordt veel te vaak gemaaid. Dat moet maar 1x per jaar.”

Uiteindelijk besluit het college een filmpje met de titel ‘kijk ons toch eens leuk zijn’ te maken om Almere City FC te steunen.
Kreunend verlaat ik de heisessie door de achterdeur.

https://twitter.com/i/status/1667219618472050699

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *