We worden in de maling genomen met dat Kunstmuseum

Ik fietste zondag over het Floriadeterrein. En zag dit bordje.

 

Huh? Kunstmuseum? Dat is er niet, zou er ook niet komen. Er is alleen een paviljoentje M. op het Floriadeterrein. Wat is hier aan de hand?

Vorige week schreef ik in Almere DEZE WEEK dat op de achtergrond gewoon wordt doorgegaan met de voorbereidingen van het Kunstmuseum. Dat bleek uit de raadsbrief van het college van 19 juli waar het jaarplan van het Fonds Verstedelijking aan was toegevoegd. In dat jaarplan staat glashelder dat er wel degelijk ontwikkelingen voor dat Kunstmuseum worden doorgezet.

De gemeenteraad heeft het Kunstmuseum stopgezet. In Ieder geval tot 2026. De nieuwe Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten willen ook niets van dat Kunstmuseum weten. En toch…. we gaan gewoon door.

Wat is er opvallend?

De raadsbrief werd 27 juni geschreven. Dat was ook de dag dat het jaarplan van het Fonds Verstedelijking werd vastgesteld. Maar nu komt het… daar waren de oude gedeputeerden van de Provincie voor verantwoordelijk. En… op 29 juni werden de nieuwe gedeputeerden geïnstalleerd. En… die wisten van niets van dat jaarplan.
Kortom, dat jaarplan is er door de oude gedeputeerden gewoon doorgedrukt. Omdat een van hen, Michiel Rijsberman van D66 dat Kunstmuseum wél wil.
Nu zit Jurie van den Berg, de nieuwe verantwoordelijke gedeputeerde van de BBB, in de knel. Hij moet met dat jaarplan aan de slag, terwijl niemand het wil.
Zat iedereen te slapen? Of was het boze opzet van de oude gedeputeerden? Ik denk dat laatste. Er worden zelfs al weddenschappen afgesloten op het provinciehuis of die Jurie van den Berg de Kerst wel gaat halen als gedeputeerde. Het Kunstmuseum als molensteen.

Naar aanleiding van mijn publicatie heeft de woordvoerder van wethouder Kees Ahles mij al vier keer gebeld. Ja ja, ze zijn zenuwachtig geworden op het stadhuis. Ook mensen uit het Provinciehuis belden me. Daar is heisa in de tent over dat Kunstmuseum.

Maar ook Almeerse raadsleden roeren zich. Zij vragen zich af waarom de raadsbrief van 27 juni – ja ja, die van de dag waarop het jaarplan  werd vastgesteld – pas 19 juli werd gepubliceerd. De dag voor de laatste raadsvergadering. Ze konden voor het reces niets meer doen. Ik hoorde zelfs raadsleden die nog een interpellatiedebat hadden gewild. Wat dus niet meer kon.

Ik heb hier altijd een mooi woord voor: gepiepeld.
__________________________

Lees mijn artikel nog maar een keer:
https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/57065/op-achtergrond-wordt-toch-gewerkt-aan-realisatie-kunstmuseum

 

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op We worden in de maling genomen met dat Kunstmuseum

 1. Greta Verduin schreef:

  Ja Robert, je hebt helemaal gelijk!!
  Noemen ze zulke politieke trucjes niet: ‘over je graf heen regeren’?!?
  #datmoestverbojenworden!!
  Maar de ‘nieuwe, huidige, bestuurders’ zouden best eens in aktie kunnen komen, dwz zodra het reces voorbij is, en in feite laten horen dat zij niet posthuum willen beslissen….dat ze niet wensen opgescheept te worden met ‘oude’ vorige-regering-beslissingen!!
  Dit beoogde museum zit niemand van de bevolking op te wachten… alleen degenen die ermee willen scoren. Dat wordt dan net zoals er ooit ‘gescoord werd’ met bijv. Omniworld, KasteelAlmere, het GrotePodium…..
  Als Almere alle Broedplaatsen sloopt of ontruimt, dan stopt de creativiteit vanuit de ‘samenleving’, wat een grote stad ‘levendig’ maakt…
  Dus als een museum M. toch doorgedrukt zou worden, betekent dat een totaal negeren van de behoeften van de kunstenaars, de burgers, want dat wordt dan ‘van bovenaf neergeplempt’! Let maar op! Dat werkt niet!

 2. Jan de Vletter schreef:

  Goed dat het kunstmuseum gestaag doorgaat; de hoogste tijd voor een stad van deze omvang; weg met die bekrompen dufheid; komop kunstmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *