Op klompen in Almere

De Boer Burger Beweging (BBB) is procentueel de grootste partij in Almere geworden. Gezien vanuit de Provinciale Statenverkiezingen.
We hebben in Almere volgens mij twee (stads)boeren, dus daar komen de stemmen van die 10.000 Almeerse kiezers op de BBB niet vandaan.
Ik verwacht dat binnenkort de eerste klompenwinkels in Almere hun deuren gaan openen. Dat wordt een leuk geklepper in de stad als die 10.000 Almeerse BBB-kiezers op hun klompen door de stad gaan.
Al hun kinderen in boerenkielen naar school. Leuk.

Is Almere dan veel boerser dan ik dacht?
De BBB vindt van wel: ‘Gezond verstand voor een gezond platteland’ kopt de verkiezingssite van BBB-Flevoland. Dat vinden dus die 10.000 Almeerders ook.

De helft van de Flevolanders woont in Almere. En toch komt het woord ‘Almere’ maar twee keer voor in het verkiezingsprogramma van de Flevolandse BBB: ‘BBB zal zich hard maken dat de ontsluiting zich aanpast aan de groei van Almere en de rest van Flevoland.’

En:
‘BBB signaleert dat zuidelijk Flevoland bestaat uit Almere “stad’’, Oostvaardersplassen “natuur” en Zeewolde “dorp en landbouw”. Ieder met zijn eigen uitdagingen en doelstellingen. Dit is een grote opgave, zowel in bouwopgave als energie opwekken. Daar waar het mogelijk is zullen wij ondersteunen om deze doelen te bereiken.’
(Let wel, stad staat tussen aanhalingstekens, wat betekent dat je iets anders bedoelt)

Daar moeten de Almeerders het dus mee doen bij BBB.
Nou, bij het onderwijs moet er wel een tandje bij: ‘scholen moeten op boerderijbezoek gaan en er moet boerderij-educatie komen op de scholen’, meldt het verkiezingsprogramma.

Het gaat druk worden bij die twee Almeerse boeren.

Wat de BBB uiteindelijk voor al die Almeerders gaat betekenen, is mij volstrekt onduidelijk. Ik kan niet wachten op de gemeenteraadsverkiezingen van 2026.
Ik ben al aan het sparen voor een tractor voor de deur. En voor leuke klompjes voor mijn kleinkinderen.

En als de BBB het voor het zeggen krijgt in Almere, dan krijgen we gewoon onze malse rundvleesbitterballen weer terug bij de Politieke Markt in het stadhuis.
Dan hebben we het concreet wel ergens over.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *