Wordt Floriade BV hoofdredactie Almere DEZE WEEK?

‘Adri Bax mag niet naar buiten met zijn Floriadeschoenen’ kopte mijn krant gisteren op de website.
De populaire schoenenwinkelier Adri Bax uit Haven liet een paar Floriadeschoenen ontwerpen die hij wil aanbieden aan Burgemeester Franc Weerwind.
Maar dat schoot de Floriade BV. in het verkeerde keelgat. Bax kreeg een mail op poten van de Floriade BV waarin staat Bax de schoenen niet mag promoten. De Floriade BV verbiedt Bax de pers uit te nodigen bij de overhandiging aan Weerwind en Bax mag geen afbeeldingen van de schoenen op social media of zijn website zetten.
Een keiharde oekaze dus. Ook voor de pers.

Verder verlangt de Floriade BV. nu van Bax dat zo spoedig als mogelijk Almere DEZE WEEK benadert om een verhaal met zijn positieve basishouding naar de Floriade in de krant te laten plaatsen.
Hallo zeg?
De Floriade BV bombardeert zich nu al tot hoofdredacteur van Almere DEZE WEEK.

Laten we eerst even stilstaan bij Adri Bax. Een sympathieke schoenenondernemer in Haven die al ruim 30 jaar actief is in de stad. Het merendeel van de Almeerse ondernemers kent hem. Heel Almere Haven kent hem en draagt hem een warm hart toe. Hij is een van de aanjagers van de economische ontwikkeling van Haven. Werkt tot ieders tevredenheid samen met de gemeente. En is dus creatief.

Bax is de ondernemer die onder meer de VVD bedoelde in haar motie van 18 juni op de Politieke Markt om Almeerse ondernemers te betrekken bij de Floriade: ‘Almeerse ondernemers kunnen en willen een rol spelen tijdens de Floriade Expo; er is meer actie noodzakelijk is om Almeerse ondernemers te betrekken bij de Floriade, ook omdat zij dat zelf aangeven. De motie verzoekt het college om per omgaande Almeerse ondernemers meer te betrekken bij de Floriade Expo 2022’.  De motie werd met grote meerderheid door de raad aangenomen.

Bax is met zijn schoenen creatief, heeft een fantastisch plan om de Floriade in een positief daglicht te zetten. Precies wat de motie van de VVD vraagt. Maar Bax krijgt het deksel op zijn neus. Nu moet hij van de Floriade BV. Mij als de wiedeweerga gaan bellen om volgende week een positief stuk over de Floriade in de krant te krijgen.
Adri Bax is een aimabel man, razend populair in Almere. Ik gun hem alle goeds. Maar zelfs hij krijgt deze propaganda niet in de krant.
Als hij dat al zou willen.
De VVD-motie wordt nu al met voeten getreden.
De partij gaat het college met schriftelijke vragen aan de tand voelen over deze zaak.
En die vragen zetten we weer wel in de krant.
Vrije nieuwsgaring dus.
Of noem het persvrijheid.

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Wordt Floriade BV hoofdredactie Almere DEZE WEEK?

 1. jan peters schreef:

  Ooit eens gedacht aan bescherming van beeldrechten. Ik weet nog dat Almere deze week boos was omdat er een krantje met vergelijkbaar uiterlijk en logo als Almere dese week werd uitgegeven.

  Stemmingmakerij heet dit

 2. Robert Mienstra schreef:

  Hoi Jan,
  Tja, ik heb wel het mailtje van de Floriade BV in bezit waarin de Bax het logo toesturen en toestemming geven voor gebruik. Dat ligt dus toch wel wat anders. Groeten, Robert

 3. jan peter schreef:

  Eenmalig of ook voor commercieel gebruik!

 4. Robert Mienstra schreef:

  Eenmalig. Bax is helemaal niet van zins de schoenen op de markt te brengen. Daar schiet de Floriade BV m.i. in de eigen voet. Ze weten dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *