Wordt Almeers dictee de nieuwe Zwarte P.?

Hassan Buyatui, fractievoorzitter van de Almeerse politieke partij NIDA schreef op zijn facebook en andere social media over het Almeers dictee:

“Wanneer komt er een einde aan dit misleidende ritueel? Met zo’n dictee wordt ten onrechte de indruk gewekt dat de spelling van de Nederlandse taal zo moeilijk is dat zelfs ontwikkelde Nederlanders niet in staat zijn de taal foutloos te schrijven!”

Het Almeers dictee een misleidend ritueel? En dat zegt een raadslid van een Islamitische partij? “Nee nou wordtie mooi”, zou Ome Joop zeggen.
Ik moet weer even op mijn stoel klimmen.

Maar hoera, het Almeers dictee wordt dankzij Buyatui het brandpunt van een laaiende politieke strijd over een ritueel van witte mannen uit de hogere klasse. De discussie rond Zwarte P. is er niets bij. Schriftelijke vragen aan het college van Burgemeester & Wethouders, demonstraties op het Stadhuisplein, strenge beveiliging als burgemeester Franc Weerwind het dictee op 6 september in de nieuwe bibliotheek voorleest, bedreigingen aan mijn adres via social media (ik schreef het dictee). Ik wil alles erop en eraan.
Ja, ik hoop op een dictee-Akwasi.

O ja, opgeven voor deelnemen aan Almeers dictee kan op almeersdictee@denieuwebibliotheek.nl

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *