Onze Bokito-vrouwtjes in de Oostvaardersplassen

candid-western-lowland-gorillaJe hebt van die vrouwen die vreselijk opgewonden worden van apen. Het Bokito-vrouwtje was er een van. En dat stelde Bokito niet zo op prijs.

Dat zelfde slag van vrouwen doet het nu met de Konic-paardjes en de hertjes in de Oostvaardersplassen. “Het hertje stierf in mijn armen”, huilde laatst nog een Bokito-inspreekster in de Almeerse raadszaal toen zij mocht inspreken over de Oostvaardersplassen.

In het AD werden de Bokitovrouwtjes van de Oostvaardersplassen door een bioloog-psycholoog afgeserveerd: “Zij zien de hertjes als mensen, en de mensen als beesten.”
Kortom er is iets ernstig mis met onze Bokito-vrouwtjes. Boswachters en hun kinderen worden bedreigd. En nu zijn de hekken langs de Oostvaardersplassen opengeknipt waardoor edelherten over de A6 liepen. Ze moesten voor de veiligheid van de voortrazende automobilisten worden afgeschoten.

Lachu zijn nu echt de reacties van de Bokito-vrouwtjes op internet. Ene Greet beweerde dat de boswachters zelf alle hekken hadden doorgeknipt om de Bokito-vrouwtjes in een kwaad daglicht te zetten.
Annalie snikte dat de edelherten helemaal niet dood hoefden, maar dat ze best gevangen hadden kunnen worden op de A6, of verdoofd.
En Betty weende: “En nog steeds hebben de paardjes honger.”

En de tegenstanders? Die riepen massaal op de social media dat de boswachters hun geweren op de Bokito-vrouwtjes hadden moeten richten. En daadwerkelijk de trekker hadden moeten overhalen. Zij zien die vrouwtjes dus ook als beesten. Maar dan weer vanuit een ander gezichtspunt.

Het loopt volledig uit de hand bij die Oostvaardersplassen. Tijd om Bokito daar maar eens los te laten om die vrouwtjes te laten ‘vertellen’ hoe hij over ze denkt.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.