Minister schoffeert leerkrachten

fooiVijftig (50 van de 6000) basisscholen kunnen binnenkort financiële steun krijgen om de werkdruk te verlagen. Per schoolbestuur is 8.000 euro beschikbaar van het ministerie van Onderwijs voor maatregelen, meldt onderwijsminister Arie Slob. De regeling gaat vanaf 15 januari in.

8000 euro? Om een begeleider in te huren die vergadertraining geeft of om nieuwe software te kopen. Daarvoor is het bedragje bedoeld volgens de onderwijsminister.

Ik ben benieuwd welke Almeerse scholen in deze politieke valstrik lopen en zich corrumperen aan dit politieke spelletje van de CU-minister. Ik hoor de schooldirecteur al: “Collega’s, we hebben voor 8000 euro software gekocht. Jullie werkdruk is opgelost.” Om vervolgens in zijn directiekamer een privé-cursus te krijgen over de software die op zijn PC staat.
Of: “Collega’s, ik heb voor 8000 euro een cursus vergaderen ingekocht. De twee cursusmomenten zijn volgende week op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 – 22.00 uur. Jullie werkdruk is daarmee opgelost.”

Denkt de minister nu echt dat zo de werkdruk verlaagd kan worden? Hij heeft helemaal niet geluisterd naar de leerkrachten. Hij denkt dat hij het onderwijsoproer de kop kan indrukken door 50 van de 6000 basisscholen een fooitje te geven.

De enige adequate reactie van het onderwijs is: die 8000 euro massaal weigeren.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.