De politiek is zoooo voorspelbaar

fb-2

Links, Cor van Mulligen

“Wij gaan niets meer doen aan die politiek”, zei mijn illustere redactiechef Cor van Mulligen ooit bij het Dagblad van Almere. “De coalities timmeren alles in de wandelgangen dicht, de uitslag van al die debatten staat allang vooraf vast. Die kunnen we ook wel schrijven zonder dat we er bij zijn. We gaan wel in de kroeg vragen wat de mensen van die politiek vinden. Veel interessanter.”
Zo gezegd, zo gedaan.
De journalisten van het Dagblad van Almere kregen er een vrije avond bij.

Twintig jaar later.
Afgelopen donderdag.
Van de ruim 20 moties die waren ingediend had ik er van 18 de uitslag juist voorspeld, 2 twijfelgevallen met voordeel van die twijfel.
Bij het Floriadedebat waren de details van het debat natuurlijk enigszins nieuw, maar de rode draad was duidelijk: de coalitiepartijen willen meer woningen op de Floriade  en de tekorten vullen we gewoon aan. Kortom de Floriade is geweldig vindt de coalitie. Voor de bühne gooien ze er wat kritische vragen tegenaan, of helemaal niet, zoals GroenLinks, en de uitslag van de uiteindelijke stemming over een paar weken is nu al bekend.
Flesje wijn erop: er komen minstens duizend woningen bij, het tekort wordt afgedekt en Amvest jast in december de eerste palen in de grond.

Was Cor een visionair? Nee, maar wel een geweldige chef die het (bijna) altijd bij het rechte eind had. Als hij nog geleefd had… had ik donderdag een vrije avond gehad.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.