CDA-mevrouw wil dat de pers haar werk niet doet

Fractievoorzitter mevrouw Nienke Nieuwenhuizen van het CDA vindt dat de media minder WOO-verzoeken moet doen (Wet Openbare Overheid) – voorheen WOB – en dus minder documenten moeten opvragen bij de gemeente.

‘Volgens Nieuwenhuis is de wet WOO op zich een goede zaak en een belangrijk instrument, die niet voor niets is bedacht. Maar ze heeft er wel bedenkingen bij. “Het lijkt nu wel een schot hagel.” De CDA-fractieleider spreekt van een afrekencultuur, waardoor het lastig is om te besturen. “Het CDA wil bouwen aan vertrouwen en transparantie en dat moeten we met elkaar doen”, aldus Nieuwenhuizen’, staat op Omroep Flevoland.
Nu ligt het college regelmatig onder vuur door het WOO-verzoek van Omroep Flevoland. Die zoekt uit hoe het zit met het debacle van de Floriade. Dat lijkt mij nu net niet een schot hagel, maar een zaak die juist de pers op het lijf geschreven is.
Dus, niet minder WOO-verzoeken, maar meer!

Controleren die handel op het stadhuis! Dus ook de verantwoording van de wethouders uit het vorige Floriade-college onderzoeken. En het huidige. Want De CDA-wethouder trad maar mooi af door het Floriade-echec. En keerde doodleuk weer terug in het huidige college. Des te meer een reden voor Omroep Flevoland om de boel tot op de bodem uit te zoeken.

Sorry CDA-mevrouw, u gaat er helemaal niet over wat de media aan documenten opvragen, sterker nog, u moet zich daar helemaal niet mee bemoeien. Hoewel u het blijkbaar anders zou zien, er is gewoon persvrijheid in ons land.

Waar u wel over gaat, CDA-mevrouw, is die stroom mailtjes die we van uw CDA-partij krijgen met het verzoek uw standpunten in onze krant te publiceren.
Ik vind dat het CDA minder propaganda-verzoeken aan ons moet sturen. Koop maar een advertentie. De pers is uw pr-bureau niet.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bookmark de permalink.

3 reacties op CDA-mevrouw wil dat de pers haar werk niet doet

 1. Hans Stukart schreef:

  Vertrouwen is goed,… Controle is beter!!!

 2. Joël schreef:

  Een WOO-verzoek kost geld, heel veel gemeenschapsgeld. Dat je met dat gereedschap heel bewust en verantwoordelijk omgaat is jammergenoeg niet vanzelfsprekend. Dat gebruik je dus niet om iets uit te zoeken wat al duidelijk is. De Floriade was geen succes. Het heeft geld gekost. Kunnen we door?
  En nee. Een bestuurder bepaalt niet welk WOO verzoek wel of niet mag. Maar een journalist hoort een bestuurder ook niet weg te zetten als CDA- mevrouw.

 3. Marc van Rooij schreef:

  Je kunt ook zeggen dat wij als politiek misschien onze controlerende taak niet naar behoren uitvoeren, wanneer wij dat misschien zouden doen in alle transparantie dan heeft de pers misschien minder WOO verzoeken nodig. Bij de bespreking nieuw nieuw bestuurscultuur is duidelijk gemaakt dat de raad maar 15% van haar tijd aan haar controlerende taak besteed. 50PLUS denkt dat dit percentage aanzienlijk omhoog moet. wij hebben buiten kaderstellende rol ook een controlerende rol en misschien moeten we dit allemaal iets serieuzer nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *